Virusscanner kooptips

Virusscanners zijn er in veel soorten en maten. Of je nu beveiliging belangrijk vindt of niet geldt dat iedereen wel een basisbeveiliging nodig heeft. Een basisbeveiliging is een goede up to date virusscanner en een desktop firewall. Cybercriminelen zitten niet stil dus het is noodzakelijk om verder te kijken dan alleen deze basisbeveiliging. 

Laat je informeren

Helaas worden er steeds slimme virussen (ook wel malware genoemd) ontwikkeld die deze basisbeveiliging kunnen omzeilen. Fabrikanten reageren vervolgens met uitgebreide bundels met nieuwe technologieën om slimme malware zoals ransomware toch tegen te gaan of de schade te minimaliseren. Naast de beveiliging tegen malware heeft digitale beveiliging ook andere thema’s zoals online beveiliging voor je kind, beveiliging voor mobiel en tablets, wachtwoorden management, veilig online bankieren en online privacy. Let er ook op of de oplossing bescherming biedt op het gewenste operating system (bijvoorbeeld Windows of Mac) en natuurlijk het aantal apparaten dat je wilt beveiligen.

Kies het beste merk

Maar wat is nu het beste merk? Om hier een eerlijk en actueel antwoord op te krijgen kan er het beste worden gekeken naar onafhankelijke antivirus testen van bijvoorbeeld AV Test.org, AV Comparatives of de Consumentenbond. Fabrikanten zullen namelijk natuurlijk altijd verwijzen naar een test waar ze op een bepaald moment goed hebben gescoord. 

Top 3 virusscanners & prijsvergelijking

Maak voor jezelf een top 3, kies het gewenste pakket en maak een goede prijsvergelijking. Voor het vinden van de beste prijs is het aan te raden om niet alleen op de website van de fabrikant te kijken maar ook bij andere aanbieders. Soms zijn de aanbiedingen via derden net even interessanter dan de prijs op de website van de fabrikant. Wij raden aan om gewoon voor 1 jaar te verlengen zodat je volgend jaar weer kan kijken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.